Đurdjevac  
 Ostaci utvrdenja Đurdjevac nalaze se na teritoriji Pobora, iznad Budve.

Utvrdenje Stefanica ili Đurdevac pominje se prvi put 1424. godine. U Vucitrnu je 1426. godine potpisan ugovor izmedu Đurada Brankovica i Mlecana u kome se kaže da je tvrdavu Đurdevac podigao Stefanica, sin Đurda Đuraša. Po ovim ugovorima tvrdava treba da se sruši jer je na terenu Mlecana. Đurdevac je izgleda srušen tek 1435. godine. U XVI vijeku pominje se crkva na Đurdevcu, koja je vjerovatno vec u XV vijeku morala tu da postoji zajedno sa zamkom i utvrdama. Kako izgleda, Đurdevac je pored vojnog imao i naglašen stambeni karakter.

Pristup utvrdenju je sa sjeverne strane od Stanjevica, uz vrlo strmu liticu. Po ostacima na terenu može se zakljuciti da je Đurdevac bio samo manji utvrden zamak.

Danas je utvrdenje u ruševnom stanju i samo na nekim mjestima se mogu identifikovati ostaci odbrambenih zidova kao i jedne kule na najvišoj tacki. Unutar utvrdenja nalaze se i ostaci manje jednobrodne crkve posvecene sv. Đordu, podignute izmedu 1424. i 1425. godine, po kojoj je možda utvrdenje i dobilo ime.